קבוצות תמיכה לקשיים שבדרך להריון וללידה
איך קבוצת תמיכה תעזור לך להתמודד עם הקושי שאחרי ההיריון והלידה?
קשה מאוד להתמודד לבד עם משברים כמו: הפלות חוזרות ואובדן הריון; לידה מוקדמת ולידת פג; ולידה שקטה ומות עובר. המשותף לכל האירועים האלו הצפייה העצומה והאכזבה הענקית.
במצבים אלו מציפות אותנו תחושות של בדידות, אשמה, כעס ובושה. למול עוצמת הכאב עולה גם התחושה ש"זר לא יבין זאת" ושאי אפשר לשתף את מי שלא היה "בסרט הזה". לפעמים אפילו המסר מהסביבה הקרובה ומהחברה שהכאב שלנו לא לגיטימי והיה צריך כבר לחלוף. מסיבות אלו ועוד רבות הקבוצה היא מקור לתמיכה, להשתייכות לשיתוף ולהקלה.
דרך הקבוצה נוכל ללמוד עד כמה הקשיים שלנו לגיטימיים ונורמליים למצב הלא נורמלי. הקבוצה תיתן לנו כלים, המלצות, ולפעמים אפילו קצת תכניס אותנו לפרופורציות, לא סתם אומרים צרת רבים חצי נחמה.
זה אמנם לא המועדון שרצית להשתייך עליו, אבל "חברות לצרה" יכולות לתת לך הרבה כוח, מקום לשתף בפתיחות ללא שיפוטיות והעיקר שלא תרגישי לבד.
אילו קבוצות תמיכה נפגשות באופן שוטף?
הפלות חוזרות – לעבד את האובדן
שוב שני פסים ורודים, שוב דימום מפתיע, שוב המבט הקפוא בבדיקת האולטרה-סאונד ושוב הפלה!
ההגדרה היבשה היא הפסקת הריון טבעית או יזומה עד שבוע 21. הסיבות להפלות מגוונות מחוסר התפתחות של העובר; בעיות גנטיות והפרעות כרומוזומליות, מומים; והמון סיבות שבעצם לא מוסברות.
בקבוצה נדבר על הסיבות להפלות, הצפיות והתכנונים, האכזבות והכישלונות, התקוות והכוחות.
הפלות חוזרות מעוררות באופן טבעי המון שאלות כמו: למה זה קורה דווקא לי, והאם אצליח אי פעם להכנס להריון ולשמור עליו עד הלידה? איך להתמודד עם השאלות והצפיות של כולם ושלי? מאיפה אמצא כוחות להאמין שהפעם זה יצליח?
לכל השאלות האלו ולעוד רבות אחרות נתייחס ונשתף בידע וברגשות ונשמור על הפרטיות.
ללידה שקטה – לדבר את השקט
השמים נפלו. שום דבר לא הכין אותך ללידה שקטה ולחזרה הביתה בידיים ריקות.
ההגדרה היבשה ללידה שקטה לידה משבוע 22 אילך. לידה שקטה מוגדרת בשני מצבים – כשפתאום אין דופק לעובר או שהוחלט ברגשות מעורבים להפסיק את ההיריון באופן יזום.
בקבוצה נדבר ונשתף בסיפור הלידה והפרידה, בכאבים שלא מרפים, בזיכרונות ובתמונות, בשאלות של המשפחה והסביבה, בעיבוד האובדנים ובחזרה לחיים.
נתעסק בשאלות כמו: איך זה קרה ולמה זה מגיע לי? איך לא שמרתי ומה לא עשיתי בסדר? האם אני באמת אשמה ויכולתי לשלוט במצב? איך להמשיך הלאה ולחזור לחיים?
נתייחס בקבוצה לכל השאלות האלו ולעוד רבות שיעלו, ללא שיפוטיות תוך הקפדה על הפרטיות.
לידת פג – הורות בצל החרדה
הזיכרון של החיים בפגיה ממשמרת למשמרת, מיום ליום, ברכבת ההרים של הצפיות והאכזבות.
רק אחרי שהמצב התייצב וחזרת לחיים, אפשר להתפנות לטפל בעצמך. קבוצת התמיכה היא הזדמנות לעצור, להתבונן ולשתף בכל הסערה שעברת.
בקבוצה נעבד את המרוץ מאז - ההיריון, הלידה המוקדמת והמפתיעה, הניתוק המיידי של הפג בחדר הלידה, המעבר החד לאשפוז בפגיה, החיים בין הבית לפגיה, הדאגה להתפתחות, ו...
נתעסק בשאלות כמו: למה זה קרה לי ומה יכולתי לעשות אחרת? האם באמת יכולתי לעצור את הלידה המוקדמת? עד כמה הזיכרונות מהפגייה משפיעים עלי היום? איך החרדות שנבטו בפגיה מלוות אותי?
בקבוצת התמיכה נשתף בשאלות אלו ובעוד רבות אחרות ללא שיפוטיות ונשמור על הפרטיות.
איך זה עובד בקבוצות התמיכה?
באופן שוטף מתקיימות 3 קבוצות תמיכה ספציפיות לפי התחומים:
-
הפלות חוזרות – לעבד את האובדן
-
לידה שקטה – לדבר את השקט
-
לידת פג – הורות בצל החרדה
הקבוצה נפגשת פעם שבוע במקום קבוע.
כל אחת בוחרת איך כמה ומתי לשתף?
כל מה שנאמר בקבוצה נשאר בקבוצה.
כדי שתחזרי לעצמך כדאי לשלב בין טיפול פרטני וקבוצתי.
רצית לקבל פרטים על הקבוצה
מתלבטת האם להצטרף לקבוצת תמיכה?
הכי פשוט לכתוב לי כאן, אחזור ונדבר.