top of page

טיפול זוגי - כשנולדים ילדים וגם בדרך – נולד זוג

המעבר מזוגיות להורות יכול להיות לא פשוט, ודורש התארגנות מחדש, הסתגלות לשינוי ואולי גם וויתורים.

שום דבר לא הכין אותך, אתכם ואתכן לקשיים שבדרך להיות הורים. פעמים רבות משהו משתבש בהריון, בלידה וגם לפני, ואז עולים כאבים, משברים וגם וויכוחים.

לפעמים, דווקא כשהכי קשה מרגישים לבד גם בזוגיות, הציפיות מתרסקות והאשמה לא מרפה!

טיפול זוגי, איפה זה פוגש אותי ואותנו?

להיות אמא, להיות אבא, להיות הורים ובכלל להיות ביחד בזוגיות, בנישואים וכחברים - זה מעלה הרבה שאלות וגם קשיים. זוגיות זה בעצם - גם אני, גם אנחנו וגם הילדים (שבדרך או שיש). בטיפול זוגי אנחנו פוגשים את עצמינו, את הצד

השני ואת החיבור ביננו.

בטיפול הזוגי נכיר את עצמנו ביחד ולחוד, ניתן מקום לכל אחת ואחד (וכל הרכב אחר) ולנו כזוג. נבין מה ולמה "זה מקפיץ" אותי ואת הצד השני, נכיר את המקומות שאנחנו פוגעים ונפגעים ונלמד דפוסי תקשורת חדשים מקרבים ומכבדים. כמטפלת זוגית, כפסיכותרפיסטית וכמטפלת רגשית וגם כמיילדת בכירה אני אעזור לכם ליצור את הזוגיות שתרצו ולהתמודד עם משברי החיים ביחד ולחוד.

באילו מצבים טיפול זוגי יכול לעזור ולהקל במשברים סביב ההריון והלידה? 

טיפול זוגי במשברים בהריון ובלידה

טיפול זוגי תמיד יכול לעזור, לתמוך ולתת כלים להתמודד עם משברים ביחד ולחוד. הקשיים שלי הם גם הקשיים שלנו. הכאבים הרגשיים לפני ההריון, בהריון, בלידה ואחריה עלולים להתפתח למשברים זוגיים. אלו לא רק קשיים של אמא או של אבא בנפרד, אלא קשיים של זוג ההורים (שבדרך או שבהווה). טיפול זוגי יכול לעזור לעבור את המשברים האלו ביחד ולפתוח הזדמנות לתמיכה ולהבנה הדדית. 

  • לידה שקטה - חזרתם בידיים ריקות? אתם לא לבד! בטיפול הזוגי נעבד את מה שקרה, נבין איפה זה פגש אותך ואתכם ונראה איך אפשר להמשיך? 

  • הפלות חוזרות ואובדן הריון - אחרי שראיתם "שני פסים" ואולי גם בטן - ההריון נפסק. בטיפול הזוגי נדבר גם על האכזבה, האשמה והתקווה. 

  • טראומה בלידה קודמת - הזיכרונות והחוויות מהלידה הקודמת לא מרפים. בטיפול הזוגי נגלה איך אפשר להגיע להריון ולחדר הלידה פחות חרדים. 

  • לידת פג ולידה מוקדמת - שום דבר לא הכין אותכם ל"הפתעה" הזו. בטיפול הזוגי נבין מה קרה לכם במרוץ הזה ובפגיה ואיך מתמודדים עם הסיכויים והסיכונים?

  • דיכאון וחרדה בהריון ואחרי הלידה - כולם אומרים לך מזל טוב, אבל אצלך זה בדיוק הפוך! בטיפול אישי וזוגי נקל על הבדידות, האשמה, החרדות והקשיים שלך ושלכם כזוג. 

  • הריון ולידה עם טוקופוביה - המחשבות על כניסה להריון ולידה מעוררות בך התקף חרדה. בטיפול אישי וזוגי נגלה את המקורות לחרדה ואיך הצד השני יכול לעזור לך ולעצמו. 

  • הריון ולידה עם וגיניסמוס - המחשבות על כניסה להריון ולידה מכווצות אותך. בטיפול אישי וזוגי, נראה איך באמת אפשר לעזור לך וגם לצד השני שיעזור לך ולעצמו. 

  • הריון ולידה לאחר תקיפה מינית - חדר הלידה יכול להפוך ל"שדה מוקשים" שמשחזר את הטראומה (PTSD). בטיפול אישי וזוגי נגלה מה יעזור לך בהריון ובלידה ואיך הצד השני יכול לעזור לך ולעצמו. 

ההבדל בין טיפול רגשי אישי לטיפול זוגי - שבטיפול זוגי נתייחס לך ולכם או לכן. ברור שמי שעובר בפועל את ההריון והלידה זו האישה, אך כמובן שגם (או למי שלצידך), כואב וקשה במשברים ביחד ובנפרד. טיפול זוגי גם מקל על הצד השני לזוגיות וגם עוזר לו להיות שותף תומך ונתמך.  

באילו נושאים נעסוק בטיפול הזוגי ממוקד להורות ובדרך לשם?

טיפול זוגי - בדרך להורות

לקליניקה שלי מגיעים זוגות וכל אחת ואחד שיש להם שאלות בנושאים הבאים לדוגמה: המעבר להורות, הדרך מזוגיות להורות, הורות בתחילת הדרך ובכל הנושאים שמעסיקים זוגות ויחידים במערכות יחסים.  

בדרך להורות

פעמים רבות אנשים פונים אלי לטיפול רגשי וזוגי בשל פערים ושוני בין בני הזוג בנושאים כמו:

  • פערים ברצון להיות הורים ולהביא ילדים - זוגות רבים שונים ברצון ובבשלות להביא ילדים ולהפוך להיות אמא ואבא. לחוסר הרצון ולחשש הזה יש המון סיבות שנברר בטיפול הזוגי חלקן קשורות לחרדה מהריון ומלידה, לטראומה קודמת לחוסר הרצון לוותר על עצמאות, קריירה, לשנות את סדר העדיפויות ועוד.

  • פערים בחיבור להריון ולהכנה ללידה - נושא זה לעיתים קשור לרצון להביא ילדים, לפחד משינוי גופני ולנושאים נוספים.

  • פערים בחרדות לשלום ההריון - שוני ב"רמת" הדאגה לתקינות ההריון ולשלום האם והעובר. חרדות אלו לרוב קשורות לנטייה לחרדה ולחרדה ממוקדת בתחום הבריאות והרפואה.

  • פערים ברצון ובצורך לשתף - שוני ברצון של הצדדים לשתף בהריון ובקשיים את המשפחה ואת החברים. צד אחד לזוגיות מעדיף לשתף בפתיחות "אנחנו בהריון", והשני מכונס ומסוגר.

המעבר מזוגיות להורות ולמשפחה

טיפול זוגי במעבר מזוג למשפחה

המעבר מזוג להורים אינו "חלק" ושונה מהציפיות. השינוי הזה פעמים רבות מעלה קשיים, בפרט אם צצים עוד קשיים בדרך. בקליניקה שלי לטיפול זוגי עולים לדוגמה הקשיים הבאים:

  • המון המון רגשות אשמה וחוסר ביטחון - עשיתי מספיק? אני אמא טובה? אני אבא טוב? יכולתי להרגיע את הבכי? זה נורמלי? רק אצלי אין שינה?

  • הסתגלות במעבר מזוג למשפחה - זוגות רבים חווים קשיים בהתמודדות עם ההורות החדשה ובהסתגלות לשינוי. בהריון התפתחה הפנטזיה בתוך הבטן, אך כש"היא" יצאה החוצה צצו הרבה קשיים ביחד ולחוד.

  • סדר עדיפויות חדש וחלוקת תפקידים - ה"מצב החדש" יוצר עומס בכביסה, בחוסר שינה ו... עולות שאלות כמו: חלוקת תפקידים, מי ישן? מי מחליף? מי בבית ומי בחוץ?

  • שינויים בעצמאות לעומת תלות ואחריות - מתי בכל העומס וחוסר השינה יהיה לי זמן לעצמי?

  • שאלת ה"בונדינג", ההתאהבות והחיבור הרגשי - מתי והאם אני אתחבר למה שנולד לי? משהו איתי לא בסדר, מתי תגיע האהבה? אחרים התאהבו ונוצר "בונדינג" מייד בלידה, למה זה לא קורה אצלי? 

  • שינויים בדימוי גוף ובדימוי העצמי - "כל היום בבית עם טרינינג, הציצים בחוץ והגוף השתנה לי."  השינויים הגופניים וסדר היום החדש עלולים להשפיע על הדימוי העצמי והביטחון העצמי. האם ומתי הגוף שלי יחזור להיות אותו דבר? האם הצד השני עדיין אוהב אותי ונמשך אלי?

הורים בראשית הדרך – אבא אמא "טריים"

טיפול זוגי - הורים טריים

כשזוג הופך לאבא ולאמא חדשים (וגם בכניסה של אחים חדשים למשפחה), עולות עוד המון שאלות בקשר לגידול התינוקות והילדים. מתפתחים וויכוחים סביב ה"הורות הצעירה", אצל מי שמנוסה וגם למי שלא. איך לעשות את זה? מה אסור לעשות? מי עושה יותר? אצל מי הצדק? איך הכי נכון? אמא שלי אמרה ש.. ועוד..

בקליניקה לטיפול זוגי להורים "חדשים" עולות שאלות כמו:

  • פערים בתפיסות החינוכיות ובגישות להתפתחות הילדים והתינוקות בגיל הרך ובילדות המוקדמת.

    • הנקה - להניק, כן לא? כמה להתעקש, גם אם זה לא הולך? הנקה מלאה או חלקית? האם ומתי לשלב תמ"ל? איך לחלק את העומס בהנקה מלאה? לשאוב, לא לשאוב? עד איזה גיל להניק? האם, מתי ואיך לעבור לבקבוק?

    • בכי - להרים, לא להרים? איך הכי נכון להרגיע? להתעקש להשכיב על הבטן גם כשיש בכי?

    • הרגלי שינה - האם, מתי ואיך עוברים לישון לילה שלם? איך להרדים? על הידיים, במנשא, בעגלה, במיטה? עם מוצץ? מי מרדים?

  • איך לשמור על זוגיות בתוך כל העומס והכביסה - מה קרה לזוגיות, לשיחות ולקפה המשותף? איך בכל זאת להחזיר את הבילויים, הסרטים והיציאות? האם אי-פעם ארצה סקס ואיך זה יהיה אחרי הלידה? מתי בכלל יהיה לי זמן וחשק להיות ביחד? מה לעשות עם הפער בתשוקה ביני לבין הצד השני? איפה המקום של בן הזוג ב"תחרות" עם התינוק.ת?​

 

אני כבר אומרת, אין תשובה נכונה אחת, אין אסור ומותר. בטיפול הזוגי נגלה את מה שמתאים לכם כזוג ובאופן אישי וגם מתאים לתינוק.ת שלכם.​

למי מתאים טיפול זוגי?

פשוט, טיפול זוגי יכול להתאים לכל מי שרוצה בטיפול זוגי. טיפול זוגי מתאים לכל זוג (בכל הרכב) שרוצה לשפר את מערכת היחסים ומוכן להשקיע בזה.

השינויים במעגל החיים ובפרט השינוי הענק להפוך להורים משפיעים עלינו כזוג ובאופן אישי. טיפול זוגי ואישי יכול לעזור מאוד באותם מצבים לדוגמה:

  • "שיבושים" וקשיים בדרך להריון, ללידה ולהביא ילדים - השינויים האלו בתוכניות ובציפיות עלולים ליצור משברים שמשפיעים עלינו כזוגות וכיחידים.

  • פערים ומחלוקת בדרך להורות ובכלל - אנחנו שונים, באנו מבתים שונים, הציפיות שלנו שונות, הפרשניות שלנו למצב שונות, הרצונות והקצבים שלנו שונים.

  • המעבר מזוגיות להורות ולמשפחה - המעבר מזוג לאבא ולאמא, הוא לא רק שינוי במספר מ-2 ל-3 או יותר. זה שינוי ענק שדורש הסתגלות והתאמות.

  • גידול הילדים והגדילה שלנו מעלים המון שאלות - אצל הורים "טריים" וגם "ותיקים" עולים הרבה חיכוכים ומחלוקות סביב גידול הילדים. מה נכון, למי ומתי?

 

טיפול זוגי ממוקד להורות ובדרך לשם יכול לעזור בכל אותם צמתים ובכלל בחיים עצמם.

מה עושים בטיפול הזוגי והאם זה בכלל יעזור לי לנו?

טיפול זוגי הוא טיפול רגשי בהקשר זוגי. ניתן מקום אישי לכל אחת ואחד באופן אישי ולכם כזוג. הרבה מהקשיים שלנו בזוגיות מתחילים בקשיים שלנו עם עצמינו. בטיפול נפתח בעדינות בקצב שלך ושלכם את המקומות הכואבים, הפוגעים והנפגעים. השיתוף, המודעות וההבנה האישית והזוגית הם אלו שיצרו את הקירבה, האינטימיות ויעזרו לגלות את מקורות התמיכה והכוחות האישיים והזוגיים.

בטיפול האישי והזוגי נתרגל כלים ונגלה דרכים חדשות ומתאימות להתמודד עם המשברים באופן אישי, זוגי ומשפחתי.

טיפול זוגי הוא מפגש שלי עם עצמי, עם הצד השני ועם השילוב בינינו. הטיפול מתקיים במרחב מוגן, מאוזן, ללא שיפוטיות וביקורת וכמובן בדיסקרטיות מלאה.

לפי הצורך בפגישות הזוגיות והאישיות נשלב כלים וגישות טיפוליות שונות כמו: פסיכותרפיה וטיפול רגשי אינטגרטיבי, המשלב גם טיפול בגישת ה-CBT ובגישה הנרטיבית. 

טיפול זוגי יתרונות

איך טיפול זוגי באמת יעזור לך, לכם או לכן?

  • טיפול זוגי עוזר לנו לפגוש את עצמנו ואת הצד השני. המפגש וההתבוננות האישית והזוגית יוצרים הבנה, פתיחות, קירבה, אינטימיות ומחזקים את הקשר.

  • בטיפול הזוגי רוכשים כלים, לומדים לתקשר, להתמודד עם מחלוקות ואפילו "לריב נכון".

  • בטיפול הזוגי ממוקד להורות בגיל הרך לומדים להבין את עצמינו ביחד ולחוד ואת הילדים והתינוקות. ההכרות הזו עם כל המשפחה עוזרת להתמודד עם עומסים, להרגיע חיכוכים ולנסח דגשים מתאימים לגידול הילדים ולצמיחה האישית והזוגית.

לקליניקה לטיפול זוגי מגיעים זוגות, הורים, אמא אבא וכל מי שרוצה לשדרג את הזוגיות ולהשקיע במשפחה. זה יכול להיות אחרת, בואו נדבר.

bottom of page